Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2015 13:58 - Четирима от бандата на “Хамелеоните” влязоха в общинския съвет
Автор: varna1young Категория: Новини   
Прочетен: 4611 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image
(Снимка: http://rodinabg.com/readarticle.php?id=8770)


Резултатите от местния вот са вече известни. Едни ликуват, а други все още се почесват, недоумяващи какво се случи. Единадесет политически сили ще влязат в Общинския съвет на Варна за следващите 4 години. ГЕРБ ще присъстват с група от 22 души. На второ място се нарежда Реформаторският блок с 6 места. От БСП ще се подвизават 5, от Коалиция "Варна" – 4, Коалиция "Живот за Варна" и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" ще имат по 3 души, Социалдемократическа партия, НФСБ и ДПС по 2, а "Отечество" и Граждански експертен център вкарват по 1 свой представител.


 

Интересен е резултатът с преференциите на няколко партии. Но е редно да обърнем внимание на Коалиция “Варна“, която се саморекламира като чиста и пълна с нови лица, неопетнени от властта. Хамелеонът и водач на листата Костадин Костадинов, преспал с общо 4 партии, събира едва 393 гласа преференциален вот, докато шестият в листата му Иван Димов Иванов достига рекордните 1156 гласа. Скандалните доктори Бояджиев и Петър Липчев (известен със съмнителното строителство в местността Фичоза край Варна), получават съответно 280 и  440 гласа. Атакистът Светослав Темелков се нарежда на опашката със скромните 217 гласа. Никому неизвестният Добрин Иванов, който е с преференция 29, съвпадаща с номера на коалицията, събира един от най-високите резултати в листата - 275 гласа и изпреварва Темелков.


 

Сериозните играчи в отбора на Коцето са 5. Местата в общинския съвет обаче са само 4. Интересно кой ще бъде пожертван? Късата клечка се оказа в ръката на атакиста Темелков, който бе наритан от челната четворка и не успя да се вреди във влизащите съветници. Коцето умело е обединил около партията си няколко платежоспособни господа с тъмно минало и сериозни интереси в областта на местната власт. А поредната смяна на цветовете им е най-малкото прегрешение, от което трябва да ги е срам. Останалите кандидати са само пълнеж с големи надежди, разбити на пух и прах.


 

Първенецът по преференциален вот Иван Димов Иванов намери своето място в новия съвет. Той е известният бивш началник на направление “Оперативно – издирвателна дейност” в ГПУ – Пристанище Варна, арестуван през 2008 година от Дирекция “Вътрешна сигурност” с белязани пари? Същият в оперативен план е известен и че покрива контрабандни канали, свързани с БСП, на известен бизнесмен, близък до депутат от БСП, заради което е бил преместен /вместо уволнен/ за срок от една година в РГУ – Елхово. Поради връзките си в Борислав Гуцанов, Иван Иванов успява да вземе общински имот в междублоковото пространство на ул. Македония, където създава ресторант “Стария чинар”. Още през 2008 година, разчитайки на тесните си връзки с Гуцанов, Иванов е гласен за ръководно място в ДАНС – Варна. (източник: “Афера”).


 

Съдът му налага 2 години лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок. Според  свидетелски показания, Иванов от години е получавал пари, за да  си затваря очите за стоки, преминаващи през границата.


 

До търкалия наровете в ареста, се нареждат и скандалните доктори, станали известни с незаконните си строежи в квартал “Чайка” и м-т Фичоза - Петър Липчев и Ивайло Бояджиев. Именно те са най-сигурните попълнения в новия съвет. Говори се, че техните места са отдавна договорени и купени.


 

Стоматологът д-р Липчев нашумя в медиите и по друг повод. Началото на годината беше хванат да паркира колата си на тротоара пред сградата на НАП Варна и “награден” със стикер “Паркирал си като идиот”. Членът на Комисията по архитектура и председател на Комисията за борба с корупцията в местния парламент първоначално се прочу със скандалът с незаконния му фитнес (лятна кухня - бел. ред.), който си построи в двора на къщата си в кв. Виница. Когато инспектори на РДНСК поведоха багерите, охранявани от полиция, да бутнат пристройката, не някой друг, а именно верният му съратник д-р Ивайло Бояджиев застана с голи гърди, като истински Матросов, пред тях. Разсмърдя се и покрай блока му в кв. Чайка. Съвсем законно по документи той стана собственик на градинка в квартала - държавна собственост, която му бе продадена от Областна управа. Въпреки наложената от общината тотална забрана за строителство в парцела, тя падна в съда и д-р Липчев започва строежа на частния си билдинг, напук на отчайващите протести на Зелените.


 

Доктор Ивайло Бояджиев е щатен съветник, преминал през няколко партии във Варненския общински съвет. Бивш верен приятел на аптекарския бос Веселин Марешки. Обвиняван многократно в лобизъм. Неговата стихия са общинското здравеопазване и социалната политика. Бивш член на комисията по здравеопазване в местния парламент, а съпругата му – д-р Миглена Бояджиева,  директор на Дирекция "Здравеопазване” в Община Варна. Може би затова джипито д-р Бояджиев стана надзорник на общинския съвет в Окръжна болница. После тръгна да спасява Тубдиспансера, пласирайки, естествено, конкретна частна фирма да свърши това. Далаверата не стана и той атакува бариерата на Терапията, която се прекърши под напора на гнева му. Докато сегашният му ортак Костадин Костадинов обяздваше февруарските протести преди две години, докторчето нагло посъветва обявилият пред общината гладна стачка Младен Живков да продължи да гладува, защото имал нужда от отслабване.


 

Видно е, че възрожденецът и бивш войвода Костадин Костадинов с ясен ум и чисти ръце си е заформил едно стабилно отборче от играчи за бъдещия общински съвет на Варна. То може да се превърне в организирана престъпна група за политически рекет и търговия с влияние в задкулисието на Билдинга.




Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: varna1young
Категория: Новини
Прочетен: 16909
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930